Eggene våre har endelig klekket

I Petrine har vi vært så heldige å få låne en rugemaskin og 13 befruktede egg av veldig snille foreldre.

Helene laget en egg-kalender med oversikt over hva som skjer inni eggene dag for dag, og gjett om dette har vært noen spennende uker for barna (og de voksne) i Petrine! 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi har fulgt med nøye underveis i rugingen, og i forrige uke fikk vi hjelp til å gjennomlyse eggene for å se om det var noe liv i dem. Det så ut som det var liv i nesten alle eggene. 

For noen dager siden skjedde det noe helt fantastisk, nemlig at eggene begynte å sprekke. Etter en del tid og jobbing kom 11/13 kyllinger seg ut av eggene sine. Etter å ha kommet ut av egget er det viktig at kyllingene får være i rugemaskinen i 24 timer før de tas ut, slik at de blir ordentlig tørre og så immunforsvaret deres styrkes. 

I dag tidlig hadde de 24 timene gått, og vi kunne endelig flytte de små nøstene over i en kyllingkasse, der de har mat, vann, flis og varme. 

     

Det er så fascinerende og lærerikt både for barna og de voksne å ha fått være med på denne prosessen. Vi har fått se med egne øyne hvordan et liv kan utvikle seg fra å være et embryo i et egg til å bli en liten, myk kylling. "Gjennom arbeid med natur, miljø og teknologi skal barnehagen bidra til at barna får kunnskap om dyr og dyreliv". (Rammeplan, 2017). 

Barna utviser stor omsorg og respekt for kyllingene, og klapper dem forsiktig, snakker lavt til dem og passer på å ikke lage høye lyder som kan skremme dem. 

Vi er takknemlige for å ha fått denne unike muligheten.