Petrine barnehage

Lille Petrine; -et godt sted å være!

Vi holder til i lyse og trivelige lokaler i underetasjen til Øvre Rælingen kirke. 

Hos oss er det gode lekemuligheter både inne og ute. 

Vi tar gjerne imot besøk av dere slik at dere kan bli bedre kjent med oss. 

Plasstyper: 

50 t/u privat plass (100%) 

Eierforhold: 

Privat 

Pedagogisk profil: 

Utvidet kristen formålsparagraf.

I Petrine er vi opptatt av å formidle omsorg og nestekjærlighet for hverandre. Hvert barn er unikt, og skal oppleve å bli sett og behandles med respekt. Barna skal gis kunnskap om kristen tro, tradisjon og arv. Vi benytter kirkerommet til faste kirkesamlinger, og deltar på tre gudstjenester i året der vi synger sammen med koret, går inn i prosesjon samt deltar med andre store og små oppgaver.

 

Vi markerer og synliggjør også høytider og viktige merkedager som er forankret i andre religioner, livssyn og levesett som er representert i barnegruppa og i samfunnet for øvrig. Inkludering og mangfold er viktig, og hos oss er det plass til alle!  

 

Våre styringsdokumenter er Barnehageloven, Rammeplan for barnehagens oppgaver og innhold, og barnehagens årsplan.

 

Åpningstider: 

  • 07-17 mandag-fredag 
  • Sommerstengt i uke 29 og 30 hvert år 
  • Uken mellom jul og nyttår og i påskeuken er barnehagen stengt

Generell info:

Vi er en liten menighetsbarnehage med plass til 42 barn i alderen 1-6 år. Hos oss arbeides det mye med sosial kompetanse, språklig utvikling, inkluderende fellesskap, fysisk og psykisk helse og livsmestring. 

Relasjonen barna har til hverandre og til de voksne er viktig for oss. Den skal være både trygg og god. Å være til stede i et samspill med barna som preges av humor, glede og gjensidig respekt for hverandre er en grunnleggende del av visjonen vår. Utvikling, trivsel, nærhet, humor, vennskap, omsorg, rause voksne og læring er stikkord for den daglige pedagogiske praksisen i barnehagen vår.

Turer i skog og nærmiljø:

Alle avdelingene i barnehagen har faste turdager. Nøtteliten og Blåbærtua går på tur hver onsdag (annenhver uke tur og gymsal), og Maurtua går på tur hver mandag.

Vi har en egen plass i skogen som vi kaller "Petrineplassen". Der pleier vi å spise lunsj og leke før vi tar turen tilbake til barnehagen. Når det er sesong for det, tenner vi også bål og griller lunsjen vår. I skogen er det rom for kroppslig lek og grovmotorisk utfoldelse, men vi lager også plass til høytlesing, dramatisering av eventyr med konkreter, land-art og tauinstallasjoner. Når det er øs pøs regnvær tar vi med gapahuken vår så vi kan sitte tørt og lunt. 

Noen dager tar vi også kortere turer i nærområdet vårt, for eksempel til en lekeplass eller et av de mange grøntområdene i Rælingen eller Lillestrøm. Vi vurderer hvor vi går etter vær, barnas dagsform eller gruppas helhetlige behov og ønsker. Ofte har vi avstemming der barna får to eller tre valg de kan stemme på. Veien er målet, og vi ønsker at turene skal være både lystbetont og basert på barnas forutsetninger og premisser.  

Vi låner også gymsalen på Rud skole en gang i uka, og deltar på svømmekurs med 5-åringene våre i høsthalvåret. 

Mat og måltider:

  • Vi serverer frukt, grønnsaker og melk hver dag
  • Det er varmmatservering tre dager i uken: tirsdag, torsdag og fredag  

Ansatte: 

I barnehagen er vi 12 ansatte som trives utrolig godt sammen, og som hver dag kommer inn døra med barnas beste i tankene. Vi oppfyller krav til pedagog- og bemanningsnorm. Personalgruppa er erfaringsrik og stabil, og alle går på jobb hver dag for å gjøre vår visjon til virkelighet. Et felles barne- og verdisyn hos personalgruppa er grunnleggende for at barna skal oppleve å ha gode dager i barnehagen, og vi oppdaterer oss på ny kunnskap jevnlig.

Nøkkeltall fra foreldreundersøkelsen 2023: 

  • Svarprosent: 67.5% 
  • Ute-og innemiljø: 4.3/5.0 (nasjonalt gj.snitt: 4.2)
  • Informasjon: 4.7/5.0 (nasjonalt gj.snitt: 4.3)
  • Barnets trivsel: 4.9/5.0 (nasjonalt gj.snitt: 4.7)
  • Barnets utvikling: 4.7/5.0 (nasjonalt gj.snitt: 4.7)
  • Total tilfredshet: 4.8/5.0 (nasjonalt gj.snitt: 4.5)